App Naar Toen Geschiedenis van Nederland

Introductie

De afgelopen jaren is de app Naar Toen ontwikkeld. Deze is toegankelijk via www.naartoen.nl

www.dutchhistory.nl

Op basis van heldere thema’s komt de geschiedenis tot leven. De app verleidt je de geschiedenis ter plekke te ontdekken.

De app wordt zeer goed bekeken en gebruikt, ook via de website.

Ga voor de thema’s en routes naar de site van www.naartoen.nl

 

Routes over de Watersnoodramp op Goeree-Overflakkee

In opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee en in het kader van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee van de provincie Zuid-Holland zijn voer routes over de Watersnoodramp van 1953 gemaakt. Er is een route van west naar oost langs de zuidelijke dijken en drie dorpsroutes (Stellendam, Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge)

 

Hoezee, de tram rijdt op Flakkee!

In twee routes volg je de routes van de tram die vanaf 1909 op het eiland Goeree-Overflakkee liep. Zo komt een belangrijk stukje eilandgeschiedenis tot leven.

 

Panorama Scheveningen

Komend voorjaar zie je het beroemde Panorama Mesdag ook op Scheveningen zelf. Aan de hand daarvan wordt de geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats verteld.

 

Zuiderzee en meer

We zijn bezig met de ontwikkeling van vier lange Zuiderzeeroutes, elk bestaande uit een aantal etappes. De eerste heeft als thema ‘Een volk dat leeft, bouwt aan zijn toekomst.’ Over Cornelis Lely en de Zuiderzeewerken als een van de grootste waterbouwkundige projecten ter wereld.

 

Damster Vrijheid. Professor Rudolph Pabus Cleveringa